24th World Scouts Jamboree

Beste lid, ouder, sympathisant,

Welkom op de pagina van de jamboree2019. Hier vindt je informatie over de World Scout Jamboree van 2019.

Info:

Misschien wist je het al, misschien wist je het nog niet maar in 2019 is het weer tijd voor de 24th World Scout Jamboree. Wat is dit juist? Dit is een internationaal scouts kamp waar scoutsleden van over heel de wereld samenkomen. Dit kamp wordt om de 4 jaar georganiseerd, in 2019 zal dit door gaan in West Virginia, Amerika. Wees gerust, je hoeft niet alleen naar Amerika te trekken. Deze editie gaan we met een delegatie van bijna 900 (!) belgen naar Amerika. Je komt terecht in een Unit van 40 personen. 4 leiding en 36 leden.

De allereerste Jamboree werd in 1920 georganiseerd door Robert Baden-Powell. De stichter van de scoutsbeweging verzamelde toen 8.000 scouts uit 34 landen. De Wereldjamboree wordt sindsdien elke vier jaar georganiseerd door de World Organisation of the Scout Movement en dat telkens op een ander continent. De editie van 2011 vond plaats in en rond het Zweedse dorp Rinkaby. Aangezien Zweden relatief dicht bij België ligt (zeker in vergelijking met Japan en Amerika), kon België met 1.500 scouts zijn grootste delegatie ooit sturen. Er gingen 20 leden van Scouts en Gidsen Duffel-West mee. De editie van 2015 vond plaats in Japan, Kirara-Hama. Toen was er ook plaats voor 500 Belgische deelnemers waaronder 3 leden van Duffel.

Wat doen wij met Scouts & Gidsen Duffel ?

Wij van Scouts & Gidsen Duffel-West willen zo veel mogelijk leden en leiding de kans geven om mee te gaan op de World Scouts Jamboree in de USA. Omdat hieraan wel een serieus prijskaartje hangt, gaan wij met de scouts van duffel een aantal evenementen organiseren.

Hoe gaan deze evenementen in hun werk?

Wij zullen op regelmatige basis evenementen organiseren. Als jij komt helpen op dit evenement, zul je mee een deel van de winst krijgen. Hoe meer evenementen je mee doet, hoe meer geld je zal verdienen.

Bv:

Naam Rozen verkoop spaghetti slag Quiz Totaal
Joske 25 € 50  / 75
Marieke / 50 30 80
Jantje 25 50 30 105
Jozefientje / / 30 30

Inschrijvingen zijn geopend!

De inschrijvingen voor de jamboree in 2019 zijn intussen geopend! De enige manier om je in te schrijven is via de site van het belgische contigent: http://jamboree2019.be/inschrijven/

Meer info

Voor meer info kan je terecht op de site van het Belgische contingent: http://jamboree2019.be/

Heb je nog vragen hierover of feedback? Aarzel zeker niet om ons te contacteren op jamboree2019@scoutsengidsenduffel.be !