Jong-gidsen

Lieve jong-gidsen en ouders

Welkom op de pagina van de jong-gidsen! Hieronder kunnen jullie alle info vinden over de vergaderingen van komende weken. Wij kunnen alvast niet wachten om met jullie allerlei avonturen te beleven!

Zitten jullie met vragen of opmerkingen, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren!

jonggidsen@scoutsengidsenduffel.be

Yasmine: 0496717905

Zoë: 0487994145

Carolien: 0485184434

Lies: 0498701589


19 September 

Om de start van het megaleuke nieuwe jaar te vieren is het vandaag: 'leer je leiding kennen' vergadering! Joepieeee :)). Als jullie ons graag willen leren kennen en willen te weten komen hoe interessant jullie nieuwe leiding wel niet is, kom dan zeker vandaag naar de locht van 14u tot 17u en ontdek het zelf. 

25 September

Vandaag staat de jaarlijkse Ballonnekesstoet in Duffel op de planning! Omdat de stoet jammer genoeg vorig jaar door Corona niet kon doorgaan gaat die dit jaar wel door en wordt die nog dubbel zo leuk als normaal ;). Haal je beste verkleedkleren dus al maar boven! We spreken om 18:30uur af op de Locht om samen lekkere frietjes te eten en dan verkleden we ons voor de stoet. Neem dus zeker genoeg warme kleren mee voor onder de verkleedkleren, want 's avonds wordt het erg koud. Het gekozen verkleedthema is jongens oeeh. Tijdens de stoet spelen we een keileuk dorpsspel joepiee! De stoet eindigt rond 22:00 uur op het Vanderlindenplein dus vanaf dan zijn jullie vrij! Tot dan! 

3 Oktober 

Jullie lieve leiding is dit weekend op planningsweekend en daarom is het geen vergadering... Maar niet getreurd want volgende week zijn we weer van de partij!

10 Oktober

Vandaag is het een vergadering vol beperkingen. Weet je al waarover we het hebben? Als jullie dit willen weten moeten jullie zeker naar deze vergadering komen! Jullie worden zoals gewoonlijk van 14u tot 17u op de locht verwacht. 

17 Oktober  

De leiding vond het tijd dat we ons nog eens als echte scouts gaan gedragen ;). Daarom staat er vandaag een kei leuk bosspel op de planning! Denk er zeker aan dat je je beste camouflage kledij aandoet zodat niemand je kan zien sluipen in het bos. Jullie worden verwacht van 14u tot 17u op de locht! (Vergeet zeker geen slechte schoenen aan te doen want een bos kan al wel eens modderig of zanderig zijn.)

24 Oktober

Vandaag is het vriendjesdag! Probeer zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen... mee te nemen naar de scouts. Het zou leuk zijn als we met een grote groep zijn en kunnen laten zien aan iedereen hoe tof de scouts wel niet is! Misschien dat we op die manier zelfs wat extra leden kunnen ronselen :). Verdere informatie gaat de leiding jullie zo snel mogelijk nog meedelen zodat het allemaal wat duidelijker wordt. Hopelijk zien we jullie vandaag allemaal (met een extra vriendje). Jullie worden van 14u tot 17u verwacht op de locht (wat een verrassing toch die uren ;) ). 

31 Oktober  

Vandaag is het jammer genoeg geen vergadering omdat dit weekend 'den Area' plaatsvindt op de Locht! Volgende week zijn we er natuurlijk weer met meer weer! ;) Tot dan! 

7 november

Er is iemand vermoord op de Locht aaaah. We hopen dat jullie goede detectives zijn en kunnen ontdekken wie de moordenaar was. Kom het te weten in de Cluedo-vergadering van 14:00-17:00 uur op de Locht. 

14 november

De Sint heeft jammer genoeg nog geen lekkernijen gebracht aan alle brave kindjes, maar daar hebben wij een oplossing voor! Laat nog een plekje over tijdens het middageten, want vandaag is het snoepvergadering. Mmmmmm!! Kom lekker smullen van 14:00-17:00 uur op de Locht. 

21 november

Zoals Dua Lipa zo goed kan zingen: LET'S GET PHYSICAL! Na al dat snoepen van vorige week moeten die calorieën er wel terug af natuurlijk. Daarom gaan we vandaag naar de Olympische Spelen! We verwachten jullie in jullie mooiste sportoutfit en met uitgeruste beentjes van 14:00-17:00 uur op de Locht. 

28 november

Jullie zitten nu ongeveer in het midden van jullie scoutscarrière en daarom blikken we vandaag terug naar welke zalige avonturen jullie al beleefd hebben en wat jullie nog allemaal gaan meemaken. We reizen vandaag van de kapoenen naar de leiding in de levensweg van een scout vergadering! We stappen om 14:00 uur in de tijdmachine en zullen terug aankomen in het heden om 17:00 uur. 

5 december 

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint!!! Vandaag testen we of jullie dit jaar wel braaf zijn geweest, want dat weten wij nog niet zo zeker ;)). Als jullie keihard jullie best doen, krijgen jullie misschien wel een lekkere beloning! De stoomboot stopt aan de Locht van 14:00-17:00 uur. 

Opgelet! Vanaf nu zijn het avondvergaderingen!! Jullie en jullie topleiding moeten namelijk studeren voor de examens.

De avondvergaderingen zullen altijd vrijdag plaatsvinden.

10 december

Om jullie brein al wat te trainen voor de examens spelen we vandaag De Slimste Jogi Ter Wereld!! Weet jij alles over de scouts, de nieuwste tiktoktrends, de laatste roddels uit BV-land en nog zoveel meer? Kom je vanavond bewijzen van 20:00-22:00 uur op de Locht.  

17 december

Joepieee de feestdagen komen eraan!! Wij kunnen niet meer wachten tot die gezellige periode dus daarom doen we vandaag het Grote Jogi-Kerstfeestje! Het is de bedoeling dat iedereen een klein cadeautje (maximum 5 euro) koopt. Zo kan iedereen met iets leuk naar huis gaan. Kom ontdekken wat iedereen gekocht heeft van 20:00-22:00 uur op de Locht. 

P.S. verkleden in een kerstman/kerstboom/cadeautje/... vinden wij super!!

Vrijdag 24 december en vrijdag 31 december zijn het geen vergaderingen! Alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst van ons xxx

7 januari

Wij willen het nieuwe jaar goed inzetten door keihard van jullie te winnen ;)). Daarom spelen we vandaag leiding tegen leden! Kom maar (als jullie durven hihi) van 20:00-22:00 uur naar de Locht om te ontdekken wie er wint. 

xoxo jullie allerleukste leiding

Yasmine, Zoë, Carolien en Lies