Jong-gidsen

Lieve jong-gidsen en ouders

Welkom op de pagina van de jong-gidsen! Hieronder kunnen jullie alle info vinden over de vergaderingen van komende weken. Wij kunnen alvast niet wachten om met jullie allerlei avonturen te beleven!

Zitten jullie met vragen of opmerkingen, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren!

jonggidsen@scoutsengidsenduffel.be

Yasmine: 0496717905

Zoë: 0487994145

Carolien: 0485184434

Lies: 0498701589


17 december

Joepieee de feestdagen komen eraan!! Wij kunnen niet meer wachten tot die gezellige periode dus daarom doen we vandaag het Grote Jogi-Kerstfeestje! Het is de bedoeling dat iedereen een klein cadeautje (maximum 5 euro) koopt. Zo kan iedereen met iets leuk naar huis gaan. Kom ontdekken wat iedereen gekocht heeft van 20:00-22:00 uur op de Locht. 

P.S. verkleden in een kerstman/kerstboom/cadeautje/... vinden wij super!!

Vrijdag 24 december en vrijdag 31 december zijn het geen vergaderingen! Alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst van ons xxx

7 januari

Vandaag doen we een super, mega, leuke, coole, spannende... DRI-DRA-DROPPING! Joepie! Aangezien jullie hier al zo lang naar uitkeken is de leiding wel heel benieuwd hoe het zit met jullie oriëntatie-skills ;)). Kom het zeker vanavond bewijzen op de locht! LET OP: Omdat we een dropping doen is de vergadering vanavond van 19:00-21:00 op de locht!! (Vertel het zeker voort aan de rest :) ). 

16 januari 

Vandaag gaan we schaatsen! Joepie! Super lang geleden :). Verdere informatie hierover laten we zeker nog weten, het thema zullen we één van de vergaderingen hiervoor nog bespreken met de groep. Haal zeker jullie schaats-skills al maar boven want de leiding heeft er alvast veel zin in! 

23 januari 

JINSTAGE! Vandaag nemen de Jins even het roer over! Wat jullie gaan doen vandaag is nog een verrassing! Ook voor de leiding ;). Maar we zijn er zeker van dat het super leuk gaat worden dus kom het zeker ontdekken samen met ons. 

28 januari 

Oya lele ik voel me plots weer zo Oya lele... vandaag doen we een K3/Studio 100 vergadering! Hoeveel liedjes kunnen jullie meezingen en wat weten jullie allemaal over de grote sterren van Studio 100? Kom het vandaag ontdekken op de locht! 

6 Februari 

Wie o wie is de Mol? Het is een vraag waar jullie waarschijnlijk allemaal dagelijks over nadenken. Wij gaan jullie hier vandaag een antwoord op geven. Wil je weten wie de Mol is? Kom het dan vandaag ontdekken op de locht van 14:00 tot 17:00. 

13 Februari 

Aangezien het morgen Valentijn is doen we vandaag een toepasselijke Valentijnsvergadering! Het wordt een namiddag vol liefde en romantiek. Wil je helemaal klaar zijn voor de grote dag van de liefde? Kom dan zeker naar de locht van 14:00 tot 17:00. 

20 Februari 

Jammer genoeg mogen de DUO-dagen door Corona niet doorgaan dit jaar... Ze zullen wel vervangen worden door een super leuke activiteit op zondagnamiddag! JOEPIE! Kom het zeker ontdekken op de locht want het beloofd kei leuk te worden :).

27 Februari 

Kan jij al goed sjorren? Maak jij in een paar minuutjes een groot vuur? Kan je je goed vermommen en verstoppen in het groen? Kortom ben je een echt scouteske scout? Kom het vandaag zeker bewijzen aan de leiding want het is survival vergadering! We zien jullie graag van 14:00 tot 17:00 op de locht.

 4-6 Maart 

WEEKEND! Yeyy dit weekend gaan we op weekend! Kijken jullie er net zo hard naar uit als de leiding? Want wij staan te popelen om te vertrekken! Meer info hierover volgt nog :).

13 Maart 

Vandaag is het jammer genoeg geen vergadering aangezien de leiding op weekend gaat om super leuke dingen voor jullie te plannen :). Maar niet getreurd want volgende week zijn we er weer met meer weer ;).

20 Maart 

Vandaag doen we een super leuke verjaardagsvergadering dus haal die taarten en feestjoedjes maar boven want het beloofd een knotsgek feest te worden! Kom het allemaal ontdekken van op de locht. 

27 Maart 

Lenteschoonmaak! Omdat wij als scouts de natuur vaak nodig hebben voor onze leuke vergaderingen gaan we vandaag iets terug doen! We gaan ervoor zorgen dat er geen vuiltjes meer te vinden zijn in Duffel! Kom ons zeker helpen deze namiddag op de locht :).

3 April 

Vandaag is het alles op wieltjes! Joepie! Neem allemaal zeker iets mee op wieltjes zodat we er een super leuke vergadering van kunnen maken. Enkele voorbeelden: fiets, step, skateboard, rolschaatsen... hoe gekker, hoe beter! Willen jullie graag weten wat we exact gaan doen? Kom het zeker vandaag mee ontdekken met ons van 14:00 tot 17:00 op de Locht. 

10 April 

Vandaag is het geldactiviteit! JOEPIE! Dit wil zeggen dat we met zen allen paaseitjes gaan verkopen. :) Kom dus allemaal van 13:00 tot 16:00 naar de Locht om zoveel mogelijk zakjes te verkopen! 

17 April 

Vandaag is het jammer genoeg geen vergadering want het is PASEN! Veel plezier met paaseitjes rapen :). Niet getreurd want volgende week zijn we er weer met meer weer. Tot dan! 

24 April

Weten jullie waar het gemeentehuis is? Waar is de atletiekbaan? Kom het vandaag allemaal te weten tijdens ons dorpspel! Haal je zoek-skills al maar boven want jullie gaan het goed kunnen gebruiken! Kom dus vandaag zeker naar de locht en bewijs jullie daar :). 

1 Mei

Van kapoenen tot jins en van kabouter tot gids vandaag doen ze allemaal mee want we spelen een groepspel! Om elkaar allemaal wat beter te leren kennen gaan we een groot spel spelen met de hele scouts. Wat dit spel net wordt is nog een grote verrassing, ook voor de leiding! :) Zijn jullie ook benieuwd? Het spel gaat door van 14:00 tot 17:00 op de locht. 

8 Mei

Homo Universalis! Waarschijnlijk kennen jullie allemaal het spel wel van Iedereen Beroemd. Als je het nog niet kent ga dan zeker eens kijken want vandaag spelen wij onze eigen versie hiervan. Ben jij slim, behendig, snel, creatief... kom het dan zeker bewijzen en wordt de nieuwe Homo Universalis van de jogi's! Wij zijn alvast heel benieuwd wat jullie allemaal voor ons in petto hebben! Het spel gaat door van 14:00 tot 17:00 op de Locht.

15 Mei 

Vandaag vindt onze jaarlijkse VLOTTENTOCHT plaats! Joepie! We spreken om 9u 's ochtends af aan de dijk bij de vroegere brandweerkazerne (in de Norbertijnerlij in Duffel helemaal tot op het einde gaan en dan kom je op de dijk). De vlotten gaan pas ergens na de middag in het water wat wil zeggen dat jullie best een lunchpakket meenemen met middageten. Vergeet ook zeker geen drinken en zonnecrème mee te nemen want het beloofd een warme dag te worden! Het thema is: niet-verjaardagsfeest!! Neem dus zeker allerlei leuke attributen mee zoals een slinger, hoetjes... zodat we ons vlot mooi kunnen versieren. Doe op het vlot kledij aan die redelijk vuil maar vooral nat mag worden, neem voor de zekerheid een paar extra schoenen en sokken mee want de kans dat je voeten nat zullen worden is groot. :) In de namiddag komen de vloten aan op de Locht, dan gaan we deze samen afbreken en opruimen. Het einduur van de vergadering wordt geschat op 17:00 maar dit hangt natuurlijk een beetje af van hoe snel het vlot gaat en hoe snel dit weer afgebroken wordt. ;) We hopen dat jullie allemaal talrijk aanwezig zullen zijn! Tot dan! 

22 Mei 

Jinstage! Vandaag krijgen jullie voor één keer een totaal andere leidingsploeg voorgeschoteld. Deze zal bestaan uit Jins die aan jullie leiding komen geven om al eens te oefenen voor de komende jaren. :) Het beloofd een super toffe vergadering te worden vol verrassingen. Ook jullie leiding is heel benieuwd want wij weten ook nog van niets. Kom het dus zeker samen met ons ontdekken op de locht van 14:00 tot 17:00! 

27 Mei

Kan jij je goed camoufleren? Heb je een goed uithoudingsvermogen? Kom alle examenstress vanavond van je afschudden want we spelen 'Expeditie Robinson'! Dé ideale ontspanning om daarna dubbel zo goed te kunnen studeren :). 

3 Juni

Omdat de examens nu echt begonnen zijn dachten we dat het leuk was om even goed te ontspannen! Hoe we dat juist gaan doen is nog een verrassing maar we beloven dat het zeker de moeite waard zal zijn. Wil je de verrassing graag ontdekken? Kom dan zeker naar de locht en geniet samen met ons van wat welverdiende rust. 

10 Juni

Aangezien we midden in de examens zitten leek het ons een leuk idee om samen te koken! Wat we juist gaan koken zullen jullie nog wel zien ;). Het beloofd alvast heel lekker te worden en we hopen daarom dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn. Alle hulp is welkom! 

17 Juni 

Ze zeggen soms dat de laatste loodjes het zwaartst wegen... Nu het einde van de examens eindelijk in zicht is gaan we er nog een laatste lap op geven! Om ervoor te zorgen dat jullie je laatste examens kunnen knallen heeft de leiding vanalles voorzien om te ontspannen, frustraties weg te krijgen en noem maar op! We zien jullie graag deze avond op de locht :). 

26 Juni 

Zon, zee en strand! Wat heeft een mens nog meer nodig na al die examens? Een ijsje misschien? Dat kan geregeld worden want vandaag gaan we naar zee! Joepie! Na een lange tijd kunnen we eindelijk weer met de hele scouts naar zee. Verdere informatie hierover krijgen jullie nog zodat jullie exact weten waar we vertrekken en wat je best kan meenemen. Wij kijken er alvast naar uit! Jullie ook? :) 

xoxo jullie allerleukste leiding

Yasmine, Zoé, Carolien en Lies