Kabouters

Lieve kabouters en ouders

Welkom op de pagina van de kabouters! Hieronder kunnen jullie alle info over de vergaderingen van komende weken vinden. Soms zijn er ook avondvergaderingen dus hou deze site zeker goed in het oog. Wij kunnen alvast niet wachten om met jullie allerlei avonturen te beleven!

Zitten jullie met vragen of opmerkingen, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren!

Dikke knuffel

Lori, Alice en Flora


CONTACTGEGEVENS:

kabouters@scoutsengidsenduffel.be

Lori: 0479/85.73.40

Alice: 0496/83.30.46

Flora: 0489/01.85.53


BELANGRIJKE DATA:

  • 19 mei: Kookvergadering (info: zie hieronder) 
  • 30 juni: Planckendael (verdere info volgt) + infoavond kamp
  • 24 - 31 juli: KAMP!!!

KOOKVERGADERING

Beste kabo's en joka's, obers en koks

Vandaag doen we een heuze KOOKvergadering! Zijn jullie klaar om De Locht tot een REUZEGROOT restaurant om te toveren? Kom dan zeker van 14u tot 17u naar De Locht.

Het enige wat we nog zoeken zijn klanten... Nodig jullie mama's, papa's, oma's en opa's, vrienden en vriendinnen maar uit om op 19 mei vanaf 17u tot 19u samen met jullie aan tafel te schuiven om van jullie zelfgemaakte spaghetti te smullen!

Onze menukaart bestaat uit:

- spaghetti bolognaise

- spaghetti veggie

- pasta pesto

Om ons kamp te sponseren, werken we met een vrije bijdrage voor onze overheerlijke spaghetti. Met de centjes die we verzamelen, zorgt de leiding voor een superleuke activiteit op dagtocht!

Laten jullie via kabouters@scoutsengidsenduffel.be of jokas@scoutsengidsenduffel.be even weten met hoeveel personen jullie een tafeltje willen reserveren?

Hopelijk kunnen jullie er allemaal bij zijn!
Een stevige scoutslinker

Kabouter - en jokaleiding
Lori, Flora & Alice en Collie, Nala & Po


Spaar mee voor gratis pasta op kamp!

Een kamp is niet compleet zonder spaghetti en/of macaroni. Het is dan ook altijd groot feest op kamp wanneer iedereen samen aanschuift en de ketels pasta en saus voorgeschoteld worden. Omdat wij als jeugdvereniging elke euro kunnen gebruiken, doet Belgisch familiebedrijf Soubry een spaaractie om pasta voor iedereen bij mekaar te sparen. Indien we de beste en/of snelste spaarder zijn, kunnen we bovendien leuke prijzen winnen, zoals een bezoek van een super deluxe pastabar op ons kamp of een Mikado XL spel!

Hoe werkt het?

  1. Verkies in de winkel een pakje pasta van Soubry
  2. Knip de originele barcode van de Soubry pastaverpakking uit
  3. Bezorg vóór 31 mei zoveel mogelijk barcodes aan de leiding

Voor elke 150 barcodes krijgen we 50 porties pasta (5 kg) gratis. 

Smullen en sparen maar!!! Omdat de leiding het heel druk heeft met examens, zullen de vergaderingen soms op een avond plaatsvinden. Kijk dus elke week goed na op welke dag het vergadering is !!
 

Vrijdag tot zondag 26 -  28 april
Groepsweekend

Dit weekend gaan we met heel de scouts op groepsweekend! Super gezellig!  De brief en alle belangrijke informatie kunnen jullie vinden op de homepagina van onze scouts of via deze link: https://scoutsengidsenduffel.be/ Dit jaar is het verkleedthema van de kabouters: Assepoester. Dus wilde jij altijd al een prinses, de goede fee of de gekke muizen van Assepoester zijn, dan is dit je kans! Wij kunnen al niet wachten om te vertrekken!

Jullie komen toch ook? 

PS: Lori is zondag jarig dus tijd voor een feestje!
 

Zondag 5 mei
Geen vergadering - Vlottentocht

Vandaag moet de leiding meehelpen op de Vlottentocht, het is dus geen vergadering vandaag. Maar kom gerust eens een kijkje nemen en misschien zien we jullie dan wel!
 

Zondag 12 mei 

Foto-vergadering

1,2,3 SMILE! Vandaag testen we hoe goed jullie met foto’s overweg kunnen. Kom om 14u naar de Locht, om 17u mogen jullie weer opgehaald worden op het G. Vanderlindenplein! *CLICK**CLICK* 

Zondag 19 mei
Koken

Kijk hierboven voor de brief! 
Belangrijke puntjes: 

Vrijdag 24 mei

Alles op wieltjes

Vandaag doen we alles op wieltjes! Neem jullie coolste rolschaatsen, step, fiets of andere dingen op wieltjes maar mee en dan zien we jullie om 19u op de Locht! Om 21u mogen jullie al ROLLEND terug worden opgehaald op de Locht.

Vrijdag 31 mei

Waterspelletjes

Hopelijk is het vandaag een warme lentedag , want vandaag gaan we met water spelen! VERGEET JULLIE BADPAK OF BIKINI NIET! Hebben jullie hier ook zoveel zin in? Kom van 19u tot 21u naar de Locht! Jullie mogen weer afgehaald worden op de Locht!

PS: bij slecht weer voorzien we een andere MEGA leuke activiteit! 

Zondag 9 juni
Alles met ballen

Vandaag doen we alles met ballen! Benieuwd wat je allemaal met een bal kan doen? Kom dan zeker om 14u naar de Locht! Om 17u mogen jullie weer afgehaald worden op het G. Vanderlindenplein.
 

Vrijdag 14 juni
#Like Me

We hebben gemerkt dat zowel de kabouters als de leiding grote fan zijn van het ketnetprogramma #LikeMe! Dus vandaag mogen we allemaal in de schoenen staan van ons favoriete personage en luid meezingen met alle liedjes. Jullie zijn welkom om 19u op de Locht, waar jullie om 21u weer opgehaald mogen worden.
 

Vrijdag 21 juni
Just Dance

Haal die dansbenen maar boven want vandaag gaan we de pannen van het dak dansen! Jullie zijn van 19u welkom op de Locht, waar jullie om 21u weer opgehaald mogen worden.
 

Zondag 30 juni
Planckendael

Joepie, vandaag maken we samen een daguitstap naar Planckendael!! Alle info vind je op onderstaande link:
https://drive.google.com/file/d/1Fjoi0ZXuS_cJfP9r5JGpyQkGjpaghhV1/view?u...

Aansluitend op deze leuke uitstap houden we een infoavond over het kamp, die zal doorgaan op de Locht. Iedereen is van harte welkom!

Woensdag 24 - 31 juli: KAMP!!! JOEPIEEE, meer info volgt nog...Wij kijken alvast ENORM uit naar het komende scoutsjaar!

Kusjes en knuffels xxx

Lori, Alice en Flora