Kapoenen


Beste Kapoenen en ouders,

Hier vind je alle info over de vergaderingen van de komende weken. Als je vragen hebt, twijfel niet om ons te contacteren!

kapoenen@scoutsengidsenduffel.be

Aan de ouders van eventueel nieuwe leden: iedereen is vrij om vanaf 19 september 2021 een keer te komen proberen! Na drie keer proberen moet je je verplicht inschrijven. 

De Kapoenen mogen altijd naar het G. Vanderlinde plein gebracht worden en daar ook weer opgehaald worden, tenzij het tekstje van die vergadering het anders vermeld!


Belangrijke data: 
- Zaterdag 25 september: Ballonnekesstoet
- Vrijdag 26 november: OvernachtingZondag 12 september - Overgang
Vandaag is het overgang! Word jij een echte kabouter/welp of blijf je nog een jaartje kapoen? We verzamelen om 10u op de locht, neem zeker een lunchpakket mee. Vanaf 14u zijn de ouders ook welkom op de locht voor de leidingsvoorstelling en de praktische zaken. Tot dan!

Zondag 19 september - Ken jij de leiding?
Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Maar wie is jullie nieuwe leiding nu eigenlijk? Kom van 14u tot 17u naar de scouts om dat uit te zoeken! 

Zaterdag 25 september - Ballonnekensstoet
Vandaag is het ballonnenkesstoet!
 Het verkleedthema voor de kapoenen is onderwaterdieren, haal jullie verkleedkleren dus maar boven! Een extra trui of jas tegen de koude raden we zeker aan. De kaponenen zijn welkom vanaf 18:45 op de kar. We verwachten op dat moment in de buurt te zijn van de bib in Duffel-Oost. De nummer van onze kar is nummer 5. Hopelijk vinden jullie onze kar snel! De stoet zal duren tot +/- 22u00 op dat moment mogen de kapoenen opgehaald worden op het Van der Lindenplein. Bij vragen mogen jullie ons altijd contacteren. Wij zien jullie daar!

(we hebben vernomen dat 22:00 uur te laat is voor de meeste kapoenen. Nu is het zo dat om 21:00 uur de eerste karren zouden aankomen op het Vanderlindenplein. We verwachten dus dat onze kar rond half 10 zal aankomen, maar dat weten wij zelf niet zeker. We kunnen wel voorstellen dat jullie jullie kinderen van de kar mogen komen halen, vanaf 21:00 uur. Dit is natuurlijk enkel mogelijk als het veilig kan gebeuren, maar ook dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Indien het niet mogelijk is je kind van de kar te halen en de stoet loopt uit, zal het dus tot tot 22:00 uur duren.) 

Zondag 3 oktober - Geen vergadering
De leiding is op leidingsweekend, het is dus GEEN vergadering vandaag! Tot volgende week!

Zondag 10 oktober - Piraten
Arghh, heb jij ook altijd al een echte piraat willen zijn? Kom dan vandaag verkleed in piratenthema naar onze piratenvergadering arghh! Van 14u tot 17u op de locht.

Zondag 17 oktober - Achterstevoren
gaadnav neod ew sella nerovetsrethca! Kom van 14u tot 17u naar de locht! De kapoenen mogen vandaag gebracht en terug opgehaald worden op de locht omdat het kermis is op het G. Vanderlinde plein. 

Zondag 24 oktober - Superhelden
" Is het een vogel, is het een vliegtuig, neee dat is het niet! het is mega mindy.." En mega mindy is een echte superheld! Kom jij vandaag ook om eens in haar wereld te duiken met ons echte superheldenspel? Van 14u tot 17u op de locht. De kapoenen kunnen vanaf nu terug naar het plein komen en worden daar ook terug opgehaald.

Zondag 31 oktober - AREA77
De leiding heeft gisteren hard gewerkt op AREA77, vandaag gaan wij wat uitrusten. Het is dus GEEN vergadering. Tot volgende week!

Zondag 7 november - Halloween
Vorige week was het halloween! Helaas konden wij toen geen vergadering organiseren voor jullie. Daarom gaan wij vandaag in halloween thema spelen! Verkleed komen mag altijd!! Van 14u tot 17u op de locht.

Zondag 14 november - Zee
Blub, kom jij blub blub ook een blub kijkje nemen blub blub op onze blub zeevergadering? Van 14u tot 17u op de locht!

Zondag 21 november - Stratego
Hou jij ook zo van het spel stratego? Kan jij goed nadenken en strategisch denken? Kom dan naar onze stratego vergadering van 14u tot 17u op de locht. 

Vrijdag 26 november - Overnachting
Vanavond organiseren wij een overnachting op de locht! Zo kunnen onze kapoentjes al eens wennen aan hoe het zou zijn om op weekend en op kamp te gaan. 
De overnachting zal plaatsvinden op de locht, jullie zijn welkom vanaf 19:30u en kunnen weer opgehaald worden zaterdag 27 november om 10u. Zondag de 28e zal er dus geen vergadering zijn.
De overnachting zal €5 bedragen, deze moet voor 20/11/'21 gestort worden op BE45731027152089. 
Voor deze activiteit is ouderlijke toestemming nodig, dus willen we jullie vragen om een mailtje te sturen naar: kapoenen@scoutsengidselduffel.be 
Wat heb je nodig voor onze te gekke overnachting? 
- slaapzak, veldbed/matje en een hoofdkussen
- toiletzak ( tandenborstel, tandpasta,..)
- bord, beker en bestek
- propere kledij
- zaklamp
Als er nog vragen zijn kan je ons bereiken op het mailadres dat hierboven vermeld is. Hopelijk zien wij jullie allemaal verschijnen!
We vragen jullie ook vriendelijk om vrijdag voor de overnachting bij jullie kind een zelftest af te nemen. Wij kunnen dit uiteraard niet verplichten. Alle leiding die aanwezig is zal ook een zelftest afnemen. 

Zondag 5 december - Sinterklaas
In november is Sinterklaas in ons land aangekomen, vandaag is onze scouts aan de beurt! Sinterklaas komt langs om te kijken of jullie allemaal wel braaf zijn geweest! Kom jij mee knutselen om het lokaal te versieren voor als de sint bij ons in het lokaal langskomt? 

Zondag 12 december - Olympische spelen!
Om de 2 jaar worden er olympische spelen gehouden om te kijken wie het best is in zijn sport. Kom van 14u tot 17u naar de locht om te kijken of jij een olympische medaille voor je kan winnen!

Zondag 19 december - Jongens vs. meisjes!
Heb jij ook altijd willen weten wie er nu echt de snelste, sterkste en slimste nu echt zijn? Jongens of meisjes? Kom het vandaag ontdekken in onze jongens versus meisjes vergadering!

Zondag 25 december - Geen vergadering
Het is kerstmis vandaag! Het is dus geen vergadering. 

Wij hopen jullie veel te zien bij onze super leuke vergaderingen! kusjes de kapoenenleiding!
(Piva, Baloe, Flo, Pony, Ronnie, Chip, Zwieber, Minie, Mowgli, Bambi)


contactgegevens: 

Foto openen

 

Bambi: 0478138852 

Piva: 0485008642

Baloe: 0471403284

Flo: 0471383122

Pony: 0468150416

Ronnie: 0490405366

Chip: 0498319528

Zwieber: 0493751358

Minie: 0485300645 

Mowgli: 0498069941