Kapoenen

Beste Kapoenen en ouders,

Hieronder vinden jullie telkens wat wij zullen beleven op onze vergaderingen.


Zondag 9 september

Overgang en opendeur!

Vandaag kom je te weten wie je nieuwe leiding zal worden voor het komende jaar. We verwachten iedereen die vorig jaar reeds lid was om 10 uur op de Locht.

We starten met enkele fantastische massaspelen. Vervolgens stellen we het nieuwe jaarthema voor. Daarna volgt de voorstelling van jullie nieuwe leiding, spannend! Sommigen onder jullie zullen overgaan naar een nieuwe tak en dus een overgangsproef moeten volbrengen. Wanneer dit gebeurt is, eet je samen in je nieuwe tak. Vergeet dus zeker geen boterhammen en een drankjemee te brengen.

Vanaf 14 uurzijn alle ouders, nieuwe leden, oud-leiding,… welkom op de Locht voor onze opendeur. Je kan er een drankje of een hapje nuttigen en je inschrijven voor het nieuwe scoutsjaar. Tevens worden de leidingsploegen nog eens voorgesteld. Als je nog vragen hebt over onze werking kan je deze ook stellen. Kom gerust eens langs en aarzel niet om ook vrienden of familie uit te nodigen!

Zondag 16 september 

Om elkaar allemaal wat beter te leren kennen is het vandaag kennismakingsvergadering. Kom van 14u – 17u naar de locht om jullie supertoffe mede-kapoenen te leren kennen. Jullie worden na elke vergadering opgehaald op het G. Vanderlindenplein.

Zondag 23 september

Vandaag is het schattenvergadering. Kom van 14u – 17u naar de locht en ontdek wat we voor jullie allemaal in petto hebben.

Zaterdag 29 september

Jaja vanavond is het zover! Ballonekesstoet... En het grote kapoenencircus staat al klaar! Jullie worden verwacht om 19u aan onze kar in jullie allerbeste circus-outfit. De stoet vertrekt in de Handelsstraat waar je onze kar met nummer 13 kan terug vinden. Aan het einde van de stoet stationeert onze kar in de Gustaaf Van der Lindenlaan. Daar mogen jullie terug opgehaald worden vóór het vuurwerk (+/- 22:00). Vergeet je lampionnetje ook zeker niet! 

Zondag 7 oktober

Heel jammer…. Maar vandaag is het GEEN vergadering want jullie leiding is op leidingsweekend.

Zondag 14 oktober

Vandaag spelen we een bosspel. Kom van 14u – 17u naar de locht en ontdek hoe goed jij kampen kan bouwen.

Zondag 21 oktober

Spannend!!! Het is halloween vergadering. Kom van 14u – 17u verkleed, in thema halloween, naar de locht.

Zondag 28 oktober

Spijtig…. Vandaag is het GEEN vergadering want jullie leiding is aan het bekomen van hun harde werk op Area 77. Op vrijdag 26 oktober en op zaterdag 27 oktober zijn jullie wel welkom op de verschillende activiteiten die wij dan voor jullie met heel onze leidingsploeg organiseren! Hopelijk tot dan!!

Zondag 4 november

Kom van 14u – 17u verkleed als prins/prinses naar de locht en zet jullie schrap voor onze superleuke sprookjesvergadering.

Zondag 11 november

Kom van 14u – 17u naar de locht om jullie super hard te amuseren tijdens onze legervergadering.

Zondag 18 november

Vandaag kunnen jullie voor eens en voor altijd uitmaken wie het sterke geslacht is tijdens onze “Jongens tegen meisjes vergadering”. Kom dus zeker van 14u – 17u naar de locht.

Zondag 25 november

Laat jullie van 14u – 17u van jullie meest creatieve kant zien tijdens onze knutselvergadering op de locht!

Zondag 2 december

Hij komt, hij komt, die lieve goede sint! Het is weer zover!! De Sint is in het land! Omdat jullie dit jaar allemaal zo braaf zijn geweest komt hij ook langs op de locht om jullie allemaal te belonen met iets lekkers. Als jullie eens lief lachen mogen jullie misschien zelfs op zijn schoot ;-). Jullie zijn welkom van 14u -  17u op de locht.

Zaterdag 8 december

Overnachting op de locht! De brief met alle nodige informatie hebben we verzonden via mail. Vergeet zeker niet de ouderlijke toestemming te bevestigen via mail en het gevraagde bedrag over te schrijven naar bijbehorende rekeningnummer. Wij hebben er alvast veel zin in! Jullie hopelijk ook?! 

Zondag 16 december

Vandaag is het voorlopig een van de laatste vergaderingen die op zondag van 14u- 17u zullen plaatsvinden (o.w.v. de examens). Voor deze laatste keer gaan jullie nog eens alles mogen geven. Het wordt een heuse 1-tegen-allen vergadering! Kunnen de kapoenen de leiding verslaan door de gevraagde opdrachten uit te voeren binnen de tijd? Dan volgt er misschien wel een hele leuke verassing... Wij zijn benieuwd waartoe jullie in staat zijn! Kom je bewijzen van 14-17u op de Locht. 

!!! Opgelet: De leiding heeft binnenkort examens dus ze kunnen alle tijd gebruiken om te studeren. Daarom starten we vanaf zaterdag 22 december met avondvergaderingen. Deze zullen steeds plaatsvinden op zaterdagavond van 19-21u op de Locht. 

Zaterdag 22 december

De kerst-vibe is weer in het land... Daarom is het hoog tijd dat we een kerstfeestje houden onder de kapoenen. Hoor ik daar "feestje"??? Daar horen natuurlijk cadeautjes bij voor onder onze kerstboom. Breng daarom een klein, maar super-leuk cadeautje mee van maximum 5 euro dat voor een van jouw mede-kapoentjes de avond onvergetelijk zal maken. Natuurlijk zal jijzelf ook met een top-cadeautje naar huis gaan. Heb jij er even veel zin in als wij? Kom dan zeker van 19-21u naar de Locht.  

Zaterdag 29 december

Omdat het ook eens leuk is om enkel met alleen de kindjes van het sterkste geslacht te spelen doen we vanavond een typische meisjes-vergadering voor de meisjes en een typische jongens-vergadering voor de jongens. (van 19-21u op de Locht) 

Jongens: Laat jullie vanavond van jullie sportiefste kant zien op de fameuze sportvergadering! 

Meisjes: Laat jullie eens goed verwennen op onze ontspannende wellness-vergadering 

VRIJDAG 4 januari

Opgelet, deze datum is veranderd van zaterdag naar VRIJDAG!!!

Zijn jullie al moe? Kom dan van 19u in je pyjama naar de Locht om je te amuseren op ons pyjamafeestje. Breng een kussen mee voor het grootste kussengevecht in jaren. Om 21u mogen jullie helemaal uitgeput opgehaald worden om rechtstreeks in jullie bedjes te kruipen, die pyjama is tenslotte toch al aan... 

ZONDAG 13 januari

OPGELET: Het is deze week op zondag vergadering!!!

Omdat je niet zomaar zo'n fantastische leiding wordt zoals wij moeten wij onze Jins eens de kans geven om te oefenen. We laten het deze week dus aan hen over om voor jullie een spetterende vergadering in elkaar te steken. Wat jullie deze zondag zullen spelen blijft dus nog een verassing. Ben je benieuwd? Kom dan van 14-17u naar de Locht 

Zondag 20 januari

OPGELET: deze week is het weer op zondag vergadering

Deze voormiddag gaan we schaatsen! Een brief met de concrete info volgt later nog. 

Het verkleedthema voor de kapoenen is "Politie en boefjes"

ZATERDAG 26 januari

De leiding heeft nog steeds examens dus het is vandaag weer op ZATERDAG vergadering: vanavond is het film-avond. kom de lievelingsfilm van de leiding ontdekken van 19-21u op de Locht. 

Zondag 3 februari

Oeff... jullie leiding heeft de examens overleefd... Vanaf vandaag zullen de vergaderingen terug elke zondag van 14-17u op de Locht zijn. 

De kapoenen kennen we ondertussen al door en door, maar wie zijn hun ouders? Daarom organiseren we deze zondag de grootse ouder-vergadering. Kom samen met je kind naar de scouts en maak voor eens en voor altijd uit wie van de 2 de sterkste is; de jonge beentjes of de rijpe spieren... Ben jij ook zo benieuwd? Kom dan van 14-17u naar de Locht. 

Zondag 10 februari

brrr... hopelijk ligt er vandaag een groot pak sneeuw, want vandaag organiseren wij onze eigen Olympische winterspelen. Kom bewijzen dat jij de beste bent in snowboarden, skiën of schansspringen! Wie weet win jij vandaag wel een medaille... Spannend! Kom de koude trotseren van 14-17u op de Locht .

Vrijdag 8 tot zondag 10 maart

weekend! De kapoentjes gaan met hun leiding op weekend, spannend! Verdere informatie volgt met de brief. Wij kijken er al heel hard naar uit, jullie toch ook?

Vrijdag 26 tot zondag 28 april

Groepsweekend! We gaan met heel de scouts tesamen op weekend waar we allemaal leuke spelletjes met heel de groep maar ook met de kapoentjes apart zullen spelen. Hou dit plekje dus maar al vrij in jullie agenda en hopelijk tot dan! Verdere info volgt nog met de brief. 

Donderdag 25 tot dinsdag 30 juli

Kamp! 5 daagjes er tussenuit met jullie leiding op kamp? Wij zien het al helemaal zitten! Verdere info volgt met de brief.

Wij kijken alvast uit naar komend scoutsjaar!

Een stevige scoutslinker van jullie favoriete leiding,

Pivo, Manu, Belle, Celia, Lil, Stella, Mowgli, Funghi, Yoda en Olijfje