Welpen

 

Info:

Afhalen is altijd op het van der lindenplein tenzij het speciefiek anders wordt vermeld!

gsm nummers:

Zwieber: 0493 75 13 58

Rambo: 0478 21 32 52

Yoda: 0488 57 14 01

Octaaf: 0473 44 80 76

e-mail: welpen@scoutsengidsenduffel.be

Beste Scouts en Gids,

Beste Ouder,

Hieronder kan je de planning terugvinden wanneer we wat gaan doen. Wij hebben er alvast al veel zin in. Hopelijk jullie ook!

1 september:

Vandaag is de allerlaatste vergadering met de leiding van afgelopen jaar. We gaan een keitof jaar afsluiten in stijl. Van 14u tot 17u op de locht, afhalen op het plein.

8 september (zondag)

Vandaag is het tijd voor de grote overgang, jullie worden om 10u op de Locht verwacht waar jullie jullie nieuwe leiding gaan leren kennen en fantastische groepsspellen gaan spelen. Jullie ouders zijn welkom vanaf 14u om een lekker drankje te komen drinken, de showtjes van de leiding te bewonderen en hun kroost in te schrijven voor het komende jaar.

15 september

De eerste échte vergadering van het nieuwe scoutsjaar, eindelijk! Bij het nieuwe scoutsjaar horen natuurlijk ook nieuwe leiding, nieuwe leden en nieuwe vrienden. Kom daarom deze zondag van 14 tot 17 naar De Locht om allerlei kennismakingsspelletjes te spelen zodat we een hechte welpentak kunnen worden! Afhalen is op het plein.

22 september

Wie van jullie is een echte atleet? Kom het nu zondag te weten op de grote olympische spelen! Ga jij een goude medaille winnen?! Van 2 tot 5 op de locht, afhalen op het van der lindenplein.

29 september

Jammer genoeg hebben we dit jaar geen kar voor de ballonekesstoet. Om dit goed te maken gaan we op zondag een super tof dorpspel spelen en onze eigen ballonekesstoet houden! Van 2 tot 5 op de locht.

6 oktober

Jammer, vandaag is het geen vergadering want de leiding is op leidingsweekend.

13 oktober

Wie van jullie kan er het beste gamen? Kom het van 2 tot 5 op de locht te weten op de grote virtual reality game vergadering! 

20 oktober

Vandaag is het tijd voor een oldskool stratego vergadering. Heeft jou team het beste kamp en de beste tacktiek om de vlag van de vijand te stelen? Kom van 2 tot 5 naar de locht om het te weten te komen!

27 oktober

Jullie leiding heeft dit weekend hard gewerkt op de kaas- en wijnavond en op area 77, daarom is het jammer genoeg geen vergadering. 

3 November

Aarrrgh, we zijn op zoek naar moedige piraten die ons kunnen helpen de schat van kapitein Blauwbaard te vinden. Durf jij de zeven zeeën te bevaren met ons schip? Kom dan van 2 tot 5 naar de locht en ga mee op avontuur!

10 november

Wie aan schotland denkt denkt automatisch aan een doedelzak, haggis en natuurlijk een schotse rok. Maar wat in schotland ook heel populair is zijn de highland games! Kom van 2 tot 5 naar de locht om zelf deel te nemen aan de welpen highland games vergadering. Kom zeker in jullie mooiste Schotse verkleedkleren naar de scouts zondag!

17 november

Vandaag doen we alles omgekeerd want het is omgekeerde vergadering! Ben je benieuwd wat we hiermee bedoelen kom dan om 2 uur naar het van der lindenplein, afhalen is deze keer om 5 uur op de locht!

22-24 november

Howdy Welpen, howdy ouders

Ons langverwachte welpenweekend komt eraan en wij met de leiding kijken er alvast heel hard naar uit en we hopen van jullie hetzelfde.
Op vrijdag 22 november vertrekken we op weekend en verwachten we de welpen tussen 19u30 en 20u op onze weekendplaats. Ons weekendthema is: Cowboys en Indianen. Trek jullie mooiste pakjes uit het wilde westen maar aan, laad die revolvers, span jullie bogen en jullie verentooien al maar op want het wordt een weekend vol spanning en avontuur. Op zondag 24 november mogen jullie weer opgehaald worden om 11:00                                                                         

Het adres waar we jullie verwachten is: Heibloemstraat 48, 2560 Nijlen

Wat neem je mee?

 
 • Verkleedkleren van het thema
 • Scoutsuniform
 • Veldbed of matje (liefst geen matras aangezien deze veel plaats in nemen)
 • Slaapzak
 • Bord of gamel met bijhorend bestek
 • Kussen en een knuffeltje (voor degene die dit echt niet kunnen missen)
 • Reservekledij (Vergeet zeker geen warme kleren)
 • Keukenhanddoek
 • Kousen en ondergoed
 • Schoenen/bottine
 • Toiletzak: tandenborstel, tandpasta etc
 • Zaklamp
 • Medicatie indien dit nodig is
 • Kids-ID
 

Bij aankomst op het weekendterrein kan je de medicatie en de kids-ID afgeven aan de leiding. Inschrijven voor het tofste weekend ooit kan op volgend rekeningnummer: 

BE:23 7310 2715 2291

De prijs voor dit fantastische weekend bedraagt 35 euro. Vergeet zeker niet de naam van de welp te vermelden. Inschrijven kan tot 20 november.
Hopelijk tot dan!

Vanaf midden december tot eind januari zit de leiding met examens :( Daarom gaan de meeste vergaderingen voor deze tijd door op vrijdag! Dit staats steeds vermeld bij de datums, kijk het dus steeds even na!

1 december 

Zie ginds komt de stoomboot uit spanje weer aan... Het is weer zover, de heiligman komt naar de locht om een bezoekje te brengen aan alle brave welpjes. Van 2 tot 5 op de locht!

8 december

Vuur ontdekken, muur schilderingen maken of op mammoeten jagen. Allemaal dingen die holbewoners als de beste konden maar kan jij het ook? Laat de holbewoner in los en kom je uitleven op de grote holbewoner vergadering. Van 2 tot 5 op de locht.

VRIJDAG 13 december

Vanavond is een speciale avond want het is vrijdag de dertiende! Durf jij te komen naar onze schriktocht? Wij zien de dapperste welpen van 19 tot 21 op de locht, afhalen is ook op de locht.

VRIJDAG 20 december

Vanavond mogen de boeven hun beste sluip skills naar boven halen en de polities hun beste speur skills want we gaan politie en boef spelen. Van 19-21 januari op de locht, ook het afhalen.

VRIJDAG 27 December

Vrolijk kerstfeest! Vanavond organiseren we met de welpen ons eigen kerstfeestje, plezier verzekerd! Elke welp mag een cadeautje van ongeveer 5 euro meenemen. Die gaan we dan met allerlei spelletjes herverdelen zodat iedereen met een nieuw cadeautje naar huis gaat. Van 19-21 op de locht, ook afhalen.

5 januari 

Sneeuw of geen sneeuw vandaag gaan we ons amuseren met de leukste winter en sneeuw spelletjes. Kleed je warm aan en kom je amuseren van 2-5 op de locht.

12 januari

Vandaag gaan jullie niet van ons leiding krijgen maar van de jins want het is weer jinstage! Ben jij benieuwd naar welk spel de jins in elkaar hebben gestoken? Kom dan van 2-5 op de locht.

19 januari

We gaan met heel de scouts schaatsen. Meer info volgt nog!

VRIJDAG 24 januari

Spring, spring, spriiiing de wereld in! Vandaag gaan we naar de spring in duffel! Van 19-21 aan de spring.

VRIJDAG 31 januari

Movie night!!! Kom van 19-21 naar de locht om allemaal samen een super toffe film te zien. Afhalen is ook op de locht!

De welpenleiding kijkt alvast uit naar de komende vergaderingen!

Tot dan, Zwieber, Rambo, Yoda en Octaaf.