Welpen

 

Beste Welp en Ouder!

Hieronder vinden jullie de info over de vergaderingen van de komende weken. 


Algemene info:

Dit jaar zal door corona zowel het afzetten als het ophalen op het G. Van der Lindenplein plaatsvinden.

Contact:

Asterix (Communication) CCO

0488 42 24 97

Wiki (Chief HR Officer) CHRO

0475 33 65 96

Bolt (Chief Executve Officer) CEO

0471 42 92 60

Pluto (Head of Finance) CFO

0491 36 80 00

.

Zitten jullie met vragen of opmerkingen, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren!


Een stevige scoutslinker,e-mail: welpen@scoutsengidsenduffel.be

Julie Leiding Bold, Pluto, Asterix en Wiki


Belangrijke data:

Kijk goed naar de datum! (18 december en januari) Nee, jullie leiding heeft geen foutje gemaakt het is weer zover, jullie leiding heeft examens en daardoor gaan de vergaderingen 's avonds door. Deze zullen altijd doorgaan op zaterdag van 19u van 21u op de Locht. (Welpen mogen direct naar de Locht zelf gebracht worden, en moeten dus niet op het Vanderlinden plein afgezet te worden).


Boekje:

Zondag 12 September

Overgang

De overgang begint om 10u en vergeet geen lunch en drankje.
Ouders zijn welkom vanaf 14u.

Zondag 19 september

Bosspel

Vandaag maken we uit wie het beste een kamp kan bouwen, verdedigen en veroveren. In het GROTE BOSSPEL! Wordt het kamp van jouw en je team het beste kamp? We zullen dit uitvechten van 14 tot 17 op de Locht!

Zaterdag 25 september

Ballonekestoet

Kom naar Onze-Lieve-Vrouwlaan 1, 2570 Duffel om 18:30

Na een jaar geen ballonekesstoet te mogen doen. Gaan we dit jaar 2 keer zo hard feesten. Komen jullie met ons de kar versieren en samen plezier maken met de wolven? Kom dan zaterdag met ons mee vieren!

Als thema kiezen we voor ruimte. We spreken af om 18:30 op het plein aan De bib (Onze-Lieve-Vrouwlaan 1, 2570 Duffel). Verkleden mag natuurlijk!

Julie ouders kunnen julie komen halen na de stoet aan onze kar voor het vuurwerk begint. 

Zondag 3 oktober

Leidingsweekend

Deze zondag is het jammer genoeg geen scouts. Dit weekend zijn wij met de leiding al je leuke vergaderingen aan het regelen. We zien jullie volgende week!

Vrijdag 8 tot Zondag 10 oktober

Verandering van thema!: Circus 

Ben jij een echte clown, of niet bang van leeuwen en heel sterk. Kom dan naar ons leuk eerste WELPEN-weekend, breng je slaapzak maar mee want we gaan ergens overnachten. Het weekend zal doorgaan in het heilig kruis Mechelen. ( Oude Antwerpsebaan 205. 2800 Mechelen). 

Er is een mail gestuurd met alle informatie! (check spam)

Zondag 17 oktober

Paralympische spelen

Wat is jou favoriete sport? Laat ons zien hoe getalenteerd jij bent. Dit doen we op de meest grappige manier ooit. Door bestaande sporten een beetje te veranderen op een leuke manier zoals: siamees voetballen, gekke parcours lopen en nog veel meer.

Van 2 tot 5 op de Locht!

Zondag 24 oktober

Minecraft

Met vier hout maak je een craftingtable en met drie diamonds en twee stokken maak je en diamond-pikhouweel. Vandaag leren we bouwen en vuur maken als een echte Minecraft scouts. Op deze vergadering leren we technieken die in minecraft voorkomen maar dan in het echte leven!

Zondag 31 oktober

Helaas geen scouts deze Zondag. De leiding is bezig met AREA77.

Zondag 7 november 

Barbapapa

Kennen julie de oude tv reeks Barbapapa? nee? waarshijnlijk niet, maar julie papa's misschien wel! Deze vergadering mag je je papa meenemen naar de scouts. We nodigen hen uit om als echte scouts mee te komen van 2 to 5 op de Locht. 

Zondag 14 november 

Hamburger (Bosspel)

November is onze favorite hamburger maand, daarom spelen we vandaag het "Bouw je burger spel". We spelen typische scouts spelletjes in het thema van hamburgers, zoals vleesige berta en dikke tomaat. Bouw met jou team de beste lekerste burger.

Van 2 tot 5 op de locht.

Zondag 21 november 

Klakke buizen, PVC buizen, pijltjes, kranten propjes, 

Wij weten dat jullie dit een leuke ervaring gaan vinden! Bosspel met kampen bouwen en PVC-buizen met upgrates en verbeteringen.

Van 2 tot 5 op de Locht!

Zondag 28 November

Schotse spelen.

Vandaag gedragen we ons als schotten. We dansen op doedelzakmuziek. Je hoeft geen rok te dragen en geen haggis te eten. Maar we gaan wel zien wie de stekte is in balkwerpen, hamerslingeren, touwtrekken en nog veel meer.

Kom van 2 tot 5 naar de Locht!

Zondag 5 December

De Sint

Zijn er dit jaar geen stoute kinderen? Of toch wel? Ben jij braaf geweest? Want de Sint komt vandaag naar onze scouts. De brave welpen krijgen misschien een cadeautje of een snoepje van de Sint.

Kom van 2 tot 5 naar de Locht!

Zondag 12 December

Wintersport vergadering

De winter is bijna begonnen. We hopen dus op sneeuw zodat we kunnen sleeën, skiën en snowboarden van de dijk. Als dat niet get geval is er ook natuurlijk een   leuk alternatief.

Van 2 tot 5 op de Locht.

Zaterdag 18 December

Kerstfeestje

Kijk goed naar de datum! Deze vergadering gaat zaterdagavond door van 19u tot 21u op de locht. Deze vergadering spelen we Kerstspelletjes om al in de sfeer te komen. Zo doen we een mixed secret santa. Iedereen brengt een cadeautje mee ter waarde van ongeveer 5 euro. Pak je cadeautje mooi in zodat het voor de andere welpen een verrassing blijft. En tijdens het grootte Kerstspel worden alle cadeautjes verdeeld.

Niet vergeten van 7 tot 9 s' avonds op de locht met cadeautje!

Zondag 26 December

Omdat het dit weekend Kerstweekend is, zal de scouts helaas niet doorgaan.

Zondag 2 Januari

Omdat het dit weekend Nieuwjaarsweekend is, zal de scouts helaas niet doorgaan.

Zaterdag 8 Januari

Filmvergadering

Eindelijk is het terug scouts, jullie leiding heeft jullie gemist. Omdat het buiten zo donker en koud is kruipen wij gezellig binnen en kijken we vandaag een film.  na al die lange drukke dagen van de kerstvakantie, wordt het een plezante vergadering.

Kom naar de Locht van 19 tot 21uur.

Zondag 16 Januari

Schaatsen

Vandaag gaan we naar jaarlijkse gewoonte schaatsen. We gaan ons ook verkleden als superhelden. Meer info volgt nog.

Vrijdag 21 januari

Jinstage

De jins zijn onze oudste tak. Vandaag komen de jins van onze scouts een keertje leiding geven. Zijn jullie benieuwd wat zij in petto hebben voor jullie?
En braaf zijn hé!

Kom van 19u tot 21u naar de locht.

Een stevige scoutslinker. 


Wij hebben er alvast veel zin in. Hopelijk jullie ook,
Bolt, Pluto, Asterix en Wiki